1/22/2015

Ovako je bilo prošle godine!

27. mart 2014.
Proslava Dana frankofonije 
« La fête de la Francophonie »


Povodom Meseca frankofonije učenici 5., 6. i 7. razreda pripremili su i izveli predstavu na francuskom jeziku « La nouvelle ». U predstavi učestvuje 33 učenika, a autor teksta je nastavnik francuskog jezika Tanja Gnjidić. Predstava ilustruje prvi dan nove učenice Aleks u jednoj neobičnoj školi koja nikako ne podseća na našu školu i u kojoj Aleks polako počinje da se oseća kao Alisa u Zemlji čuda. U novoj školi ona upoznaje nove drugove kao što su Matje (Školski zavodnik) ili Filip („A što baš ja“) i nove nastavnike: nastavnika matematike zvanog „Biće problema“, nastavnicu istorije zvanu „Ne možete me iznervirati“, nastavnicu biologije zvanu „Madam Kviz“, nastavnicu srpskog zvanu „Manekenka“, nastavnicu geografije gospođu Pantomimu itd.

Priredba je izvedena dva puta. Prvo izvođenje bilo je za učenike nižih razreda, a drugo izvođenje za učenike viših razreda, nastavnike i goste. Predstava je naišla na dobar odziv i pobrala odlične kritike gledalaca.


Dobrotvorni frankofoni bazar 

« La foire francophone »

Dana 27. marta 2014. godine u holu škole održan je Dobrotvorni frankofoni bazar. Učenici 5., 6. i 7. razreda pravili su predmete inspirisane Francuskom i prodavali ih učenicima i roditeljima. Prikupljeni novac su po završetku sajma uplatili u obližnjoj filijali banke Société Génerale na račun Blic fondacije kako bi podržali humanitarnu akciju „Srce za decu“.

Нема коментара:

Постави коментар